onsdag 26 december 2012

Laxhall med Rikard Svensson

Vi började med att använda skyffel för att överhuvudtaget få i båten. Efter en stunds skottande och saltande gick det att få i båten i vattnet. Alternativen hade varit baggerud eller hästholmen. Men med en vind som skulle öka efter lunch blev ändå valet brommö.
För er som tänker åka till laxhall, så bör ni veta att parkeringen inte är plogad och då finns inte så många parkeringsplatser.
Så till fisket, idag var det mkt bra nappa på förmiddagen. Vi körde enbart på löja idag. Vi fick 2 godkända öringar samt en grann vildlax, annars såg återväxten lovande ut. Många småfirrar blev det!
Kul att prova rikards nya go pro kamera, hoppas filmen blev bra. Var nog sista fiskepasset för i år!
Vill avslutningsvis önska ett gott nytt år, med förhoppning om riktigt sketfiske nästa år!




söndag 16 december 2012

Vättern idag

Tack för en trevlig men gungig dag på sjön. Andreas fick sina första rödingar och lax. Rickard fick sin hittills största röding och bommade en förmodat fin lax. Kul med alla stora rödingar 4 blanka och 3 tomtar. Fick dessutom 3 laxar, varav en var godkänd 71cm. Beten som gick bäst idag var tomic 3" 327 och huggormen mini. Endast ett rigghugg idag. Betet hittade vi över 20m, grymma bollar!!!

söndag 9 december 2012

Summering tävlingsåret 2012

Färdigtävlat för detta år! En tillbakagång efter ett lyckat 2011. Men detta har hänt.
Började i Januari med att köra Kingwinter, utgång från Hästholmen tillsammans med Rickard Svensson. Placering 7 av ca 20st.
Nästa tävling var TTK-Vänern, med utgång från Laxhall körde med namne Percovic. Placering 6 av ca 20.
Nästa Kinnekulle, utgång Hönsäter men fiske vid hinden. Åter Percovic i båten, förstärkt med David Sjölund, placering 10 av ca 70.
Sedan väntade Gösdraget på skagern, med samma besättning, placering10 av ca 50.
Esab-draget var näst på tur, där fick kusin Dennis och jag åter en bricka på pokalen. Vi fiskade på sjön Örkaggen. 10 gäddor på några timmar.
Sedan blev det TTK-Gösnatta på Viken, utgång från Tåtorp, gastade gjorde Pär Fredriksson. Placering 6 av ca 20.
Sedan kom bottennappet, TTK sommarträffen Vättern, med utgång Granvik. Oplacerade = ej godkänd fisk. Då var åter Percovic med ombord.
Sedan Klubbfighten samma plats. Hade trasig båt så fick mönstra på Laxdräparpråmen, som nu återfinns hos Team Wikström. 2:a av tre klubbar.
Avslutande TTK-tävlingen igår blev lustigt nog samma plats, med i båten Percovic och Johan Eriksson. Se bilden ovan. Vi hade ett kanon fiske och lyckades vinna av 8 team. Under dagen hade vi 6 godkända rödingar, 2 godkända öringar, 3 godkända laxar (två höll inmätning 62), samt en liten röding. Betet för dagen var Wiikarn lures.
Resultaten räckte till en andraplats i TTK-Touren, slagen av Team Wikström.
Tack alla goa kamrater för ett trevligt tävlingsår och skitfiske inför 2013.
Kommer avsluta fiskesäsongen med några Baggerudpass om vindarna och kyla vill... //Kristofer