lördag 19 maj 2012

Summering Hanöbukten










Dag 1. Vi valde att åke till Karlshamn istället för Hasslö, som var plannerat. Eftersom prognosen från DMI.dk visade mindre våghöjder och mindre vind där. Förutsättningarna var 9-13m/s. Inget familjeväder precis, när vi avbröt kl 16 var nog vindbyarna ca 16-17. Då hade det blivit pizza i havet :-). Två bra
Fiskar missade, båda huggen på riggen 60 o 45 fot. Ismo Magnum och NK-mag BC. Annars en hope torskar och ett knippe näbbgäddor.
Dag 2. Började fisket ca 2 distans söder om tärnö, i samma område vi hade båda påslagen från torsdagen, plus att Team Vedo knep sin 9:a och 15,5:a. Efter att vi tagit sättkoppen med kaffe, drog det till på dipsy 1 med Ismo mag "spyan". Och en godkänd fisk på 6kg kunde landas. Nu hade jag dragit min fisk och turen skulle nu gå över till Lasse eller Rille. Efter tång näbbisar och torsk. Fick vi ett kanonhugg i ytan 40 g bly. Ismo mag "cwc spot redtag". 700 fot var fisken ute som längst. Efter en lång kamp kunde Lasse landa en fin fin 13kg fisk. Rikard skulle nu få tillgång till alla spön, då det bara var han kvar som inte drillat lax. Att han sedan plockar en grymmelax på 17 pannor är en suverän avslutning på två härliga fiskedagar på havet. Den fisken högg på 30 fot, översta av 3 rigg spön på Ismo mag "b-ag-g spot", långt släpp. Tack för allt Rille o Lasse. Även tack till "kaede 2", som gav oss några heta platser. Satte nytt pb på håvning 2 ggr samma dag, undra när det händer igen? Må väl och glöm inte att ta del av informationen angående ekolodskursen på TTK-bloggen. Verkar riktigt intressant. God natt!!!