söndag 26 juli 2009

Hungriga rödingar


Obs 1st röding av de båda vi behöll under dagens trollingträff vid Granvik. Hade hela 26st mindre löjor sig, kanske inte så hela, men ändå. Fiskade tillsammans med Bergfeldt idag och vi hade 13st rödingar i båten, men fick behålla 2 av dessa. Då det nappade som bäst mellan kl 10 och 12 hade vi nog med att använda 4 spön. Nappade på 85 till 115 fot. Tack för en trevlig dag. Och grattis till Team Sandholm som var i en egen division idag.

13 rödingar nu


2 st som håller ca 55

7 st rödingar


Största 49

lördag 25 juli 2009

Tur!?


Har varit på en kryssning till tyskland, därför hade jag inte kunnat vara med på Granviks träffen som skulle ha gott idag. Men efter att vi packat upp diverse drycker, gick jag in för att kolla bloggar om hur det går för medlemmarna. Då ser jag att man flyttat tävlingen till söndag. Hörs imorgon

söndag 19 juli 2009

Harrmiddag som utlovat


Detta blev en värdig avslutning på en härlig vecka. Tack för allt mvh Kristofer o Tiina

lördag 18 juli 2009

Kalixälven gav med sig!


Efter att ha vandrat hem från Kebnekaise, där vi sov i natt, gick jag ut för att ta några sista kast med flugspöet. Älven prövade vi tidigare i veckan då med helt annat resultat. Då fiskade jag till sammans med Tiina, som tog sina första öringar på flugspö, ca 15st till antalet. Resultatet för ikväll var av rena Kaitum klass, med stora fina harrar. På bilden syns 0.5 0.6 0.8 och 1.0kg. Det blir harr till middag imorgon, innan planet går hemåt imorgon kl 18. Resan har varit tämligen lyckad, enda minuset var vädret till en början. Lyckad var ordet, mycket tack vare Peter och Eva, som tagit hand om oss i ur och skur. Må gott kära läsare, det gör man en kväll som denna i Kiruna!

torsdag 9 juli 2009

Kvällspyssel


Får börja med att säga grattis till svågern, som varit och handlat båt. Trumman på cwc, var förre ägaren. Själv har jag suttit vid bindstädet, behövde fylla på fjällaskarna lite. En dags arbete kvar, innan semestern! Vi åker till Kiruna på måndag, kommer med största sannolikhet missa chansen att komma upp på toppen. Då det ska bli skitväder på keb. Men vandring blir det till levvas johka, källflöde till den kanske mer kända Rautas-älven. Nu ska jag lägga in mina waypoints på hand-GPSen. Mvh Kristofer

onsdag 1 juli 2009

Kebnekaise 12 dagar kvar


Sitter hemma och funderar över vad som ska packas. Då flygbiljetterna är bokade till Kiruna. Med på resan ska Tiina, inbiten överlevare. Vi har inte bestämt upplägget riktigt än. Men helikopter till något spännande fiskevatten är inte helt otänkbart. Kallaxflyg har ju sin ena bas vid Nikkaloukta, där vi tänkt utgå från. Förra besöket i området tillbringade jag vid Kaitumälven och tjirtjam-strömmarna. Bättre harrfiske är svårt att hitta. Nu är det brandkårsjour fram tills resan. Skitfiske på er som kommer ut!